Udseendet

Udseendet:
Når man får konstateret kræft, vil man opleve en masse fysiske forandringer som følgevirkning til både operation, kemoterapi og strålebehandling. Denne fysiske forandring kan påvirke den psykiske tilstand meget. Nogle kvinder oplever kun få bivirkninger til kemoterapi, men for mange er følgerne af en kræftbehandling både tab af hår, bryn og øjenvipper. Ens hud kan også blive grå og man kan få røde pletter og plamager i ansigtet.

Permanent makeup:
Inden man skal i kemoterapi og mister øjenbryn og vipper, kan man få lavet permanent makeup. Så ser det ikke lige så voldsomt ud når man mister både hår på hovedet, bryn og vipper. Det gode ved permanent makeup er, at det kun virker i 2-3 år, da det ikke bliver tatoveret i et lige så dybt hudlag, som ved normale tatoveringer. Hvis man vælger at få lavet øjenbryn, så skal man gå efter det der hedder 3D eller at det bliver tatoveret i hårstrå, det ser klart mest naturligt ud. Permanent makeup kan hjælpe til at man ser friskere ud når man kigger sig selv i spejlet og så det bare skønt ikke at skulle tegne bryn op, streg om øjet mm.

Look Good Feel Better
På Look good feel better kurserne guider uddannede konsulenter små grupper på 12-15 kvinder, igennem et 12 trins program. Der vil blive gennemgået hvordan man ved hjælp afrensning og god hudpleje vil kunne give sin hud fugt og næring. Der vil blive gennemgået forskellige makeup teknikker til at dække røde plamager mm og hvordan man genskaber eller simulere det der mangler i form af vipper og bryn.
Mange kvinder udtaler på kurserne, at de ønsker at leve så normalt en tilværelse som overhoved muligt, på trods af deres sygdom. Kurserne giver kvinderne en følelse af at tage kontrollen igen og hjælper til at øge kvindelighed og selvværd.

Du kan læse mere om kurset her: www.lookgoodfeelbetter.dk eller i artiklen her på hjemmesiden.

makeup