En drøm og et håb for mere alternativ omsorg til patienterne

19622682_10154539219122115_846274523_n

Jeg har lige siden jeg startede på sygeplejerskeuddannelsen, følt at jeg var havnet det helt rigtige sted. Jeg ville have et arbejde hvor jeg kunne yde omsorg for andre mennesker og have en meningsfyldt hverdag.

Jeg har mødt utroligt mange fantastiske sygeplejersker igennem hele mit kræftforløb og jeg ved hvor stor en forskel, sygeplejerskerne ude på landets hospitaler, gør for patienterne. Den omsorg, tryghed og nærvær man får i en svær tid, er så vigtig for både ens sygdomsoplevelse, men også for at bevare et håb for fremtiden når alt sortner for en.

Det er dén sygeplejerske jeg gerne vil være. Hende der giver omsorg, tryghed og nærvær.

Desværre er det ikke altid let og kunne have den funktion inde på sygehuset. I en travl hverdag er der ikke altid tid til de små ting, som gør en KÆMPE forskel for patienterne. Der bruges SÅ meget tid med behandling og medicin, men hvad er egentlig vigtigst for patienterne? Noget medicin siges at være livsvigtigt? Men hvad med håbet? At bevare håbet hos en patient med en livstruende sygdom, må være mindst ligeså vigtigt i mine øjne. For uden håb, så kan vi vel lige så godt bare lægge os til at dø?

Jeg ville ønske man som sygeplejerske kunne tage tid til de dybe og meningsfulde samtaler, kunne være med til at give fysisk omsorg til patienterne i form af bl.a. zoneterapi/akupunktur. At vi kunne få lov til at give patienterne en pause og en følelse af velvære. Når man er syg er kroppen stresset og kroppen har ALDRIG fri, tankerne drøner afsted med 1000km/t og man vil give sin højre arm for bare at få en pause.

Jeg har fundet mine pauser ved at gå til alternativ behandling og massage. Men når du er indlagt og har mest brug for det, så er det ikke muligt. Både zoneterapi og akupunktur, har for mig gjort en KÆMPE forskel. Jeg har sparret min krop for at indtage meget medicin, da det har kunne hjælpe på alt lige fra kvalme og smerter til psykisk velvære.

Dette er kun få af de utroligt meningsfulde ting, der kan gøre en utrolig stor forskel for patienternes liv og velvære.

Jeg leder stadig efter jobbet, hvor jeg kan få lov til at være den meningsfulde sygeplejerske der kan være der for patienterne og som ikke bare skal passe ind i en ramme. Jobbet eksistere ikke, men jeg drømmer mig til den dag, hvor hospitalerne forhåbentlig bliver mere alternative og patienterne kan få den fulde omsorg, som de fortjener.