Ingefærshot

rsz_14188710960_c02758a113_b

af: Heidi Forsmann

Ingefær har både medicin­aktive indholdsstoffer og er fyldt med vitaminer og antioxidanter, der gør den rigtig sund for helbredet. Ingefær kan afhjælpe mange af de bivirkninger man får af bl.a. kemoterapi. Den er især kendt for at lindre kvalme. Ingefær er også god for gigtpatienter, da den også kan afhjælpe led- og muskelsmerter og betændelsestilstande i kroppen. Mange af de smerter der kan opstå i forbindelse med antihormonbehandling, minder meget om gigtsmerter.

Ingredienser:

2 l vand

200 g ingefær

2 økologiske citroner

2 spsk. rørsukker

Sådan gør du

  1. Skræl og skær ingefær i skiver.
    2. Skær hele citroner med skal i skiver.
    3. Vand, ingefær, citroner og sukker bringes i kog i 45 minutter. Afkøles, sis og kommes på flaske.

Drik 2 cl om dagen. Drikken kan holde sig cirka en måned i køleskab.