Malariavaccine giver forhåbninger om en fremtidig kur mod kræft

7222825892_76b954ae8b_k

Malariaparasitproteiner har vist sig at kunne være med til at slå kræft ihjel, dette fandt danske forskere fra Københavns Universitet og University of British Columbia (UBC) ud af i jagten på et våben mod graviditetsmalaria. I løbet af en årrække kan dette blive til en reel medicinsk behandling af den frygtede sygdom.

“Det kan tidligst ske om fire år. Det store spørgsmål er, om det virker på mennesker, og om menneskekroppen kan tåle de doser, der skal til uden bivirkninger. Men vi er ret optimistiske, fordi proteinet altså ser ud til kun at binde sig til det kulhydrat, som i mennesker kun findes på kræfttumorer og moderkager”, siger Ali Salanti fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Læs mere om forskningsresultaterne i artiklen her:

http://nyheder.ku.dk/alle_nyheder/2015/10/malariavaccine-giver-forhaabninger-om-en-almen-kur-mod-kraeft/