Nu med en risiko procent på tilbagefald

IMG_1789

Igår var Morten og jeg i Randers og besøge hjalde.. Nøj hvor bliver han bare større og større for hver uge ?.. Charmerende lille gut, som sin far ?
På vej til Randers fik jeg en dejlig besked – jeg skal med til la Santa sport på lanzerote d. 22 maj med en stor flok kræftramte ?..
Ung kræft havde udloddet 8 pladser dertil hvor de vil betale halvdelen af prisen, hvor man så skulle skrive en motiveret ansøgning for hvorfor de skal vælge en om information om ens forløb.. Jeg er SÅ lykkelig over de valgte mig ?en uge med sport og skønne mennesker .. Lige til at kickstarte min kondition mm..
Derudover skal jeg på Rehabiliterings center Dallund i uge 16 med unge kræftramte under 40 ?.. Så bor man på et slot tæt på Odense med 19 andre unge kræftramte og så skal man dyrke lidt sport, høre foredrag og have samtaler sammen med hinanden osv.
Jeg har også tilmeldt mig at komme med ung kræft/ proof of live en weekend til Samsø 1.-3. Maj  der skal vi også dyrke sport og rå hygge … Jeg har da taget nogle beslutninger nu her der giver mig muligheden for at komme ovenpå igen!!! ???

Nu til det mere “kedelige” .. Jeg skal i dag have taget blodprøver og så skal jeg til læge samtale bagefter på onkologisk. Jeg skal høre om antihormonerne jeg skal tage de næste 10 år (tamoxifen)..
Jeg fik taget en MUGA scanning af mit hjerte i sidste uge, som jeg får svar på i dag.. Det er sådan at Herceptin injektionerne jeg får kan nedsætte ens hjernefunktion. Jeg fik taget en test inden vi startede hvor mit hjerte fungerede rigtig fint, så er spændende at høre hvordan det fungere efter de første 3 af mine injektioner.. Skal jo have dem i et helt år ?.. Hvis ens hjertefunktion falder for meget kan man tage en pause og starte igen.. Men krydser vi fingre for dette slet ikke bliver en mulighed ?..
Der er sat en masse tid af til spørgsmål i dag ?.. Så morten og jeg har en god lang liste ??..
Dejligt at skulle på onkologisk UDEN at få kemo ??… Det er jo min traditionelle “kemo dag” i dag – føj ??

Jeg starte antihormon behandling op i dag (spændende ?) .. Håber bare jeg INGEN bivirkninger rigtig får … Men lidt får man nok altid ..

Derudover starter morten og jeg MRSA kuren op i dag, som er noget salve vi begge skal have op i næsen 3 gange om dagen i 5 dage .. Derudover en masse masse rengøring, bad i noget creme der kan fjerne bakterierne og så skal der vaskes sengetøj og håndklæder på livet løs ??.. Nu skal det MRSA lort bare udryddes !!!

Senere samme dag:

Til lægesamtalen i dag startede de med at fortælle mig at jeg har meget lavt immunforsvar. Mit immunforsvar er nede på 0,6 – så det er ligeså lavt som dengang jeg var indlagt med infektion i tåen.. Så jeg skal de næste dage lige tænke over hvem jeg omgås så jeg ikke bliver smittet.. Så skal jeg om en uges tid eller to have taget blodprøver igen for at sikre os der kommer gang i min knoglemarv.

Mit hjerte har det rigtig fint ?.. Så det var en super dejlig nyhed.. Nu skal jeg have 3 mere Herceptin inden jeg skal have lavet scanning igen af hjertet!!  fik også Herceptin injektion i dag.. Om det var den eller lægesamtalen der slog mig helt ud i dag ved jeg ikke.. Men har i hvert fald influenza lign symptomer (det kan herceptinen godt give) og hovedpine .. 

Til lægesamtalen fik vi stillet en masse spørgsmål og jeg blev undersøgt og alt så fint ud. Lægen kontakter kirurgisk med henblik på rekonstruktion af begge bryster om et halvt til et helt år ?..

Der er blevet bestilt tid til en scanning for knogleskørhed. Hvilket er en bivirkning man kan få ved kemoterapi. Det er helt utroligt hvor meget end krop skal udsættes for ?.. Der er godt nok mange bivirkninger ved alle de her behandlinger.. Også antihormon behandling som jeg starter op på i aften – men jeg håber jeg slipper billigt med bivirkningerne!! ?? man skal jo trods alt have den i 10 år ??

Vi snakkede også om risiko for tilbagefald og jeg spurgte meget ind til mine chancer.. De har et computer system der kan regne dette ud udfra hvor aggressiv ens cancer er, type og efterbehandling. Mine chancer for ikke at få tilbagefald er lig 90% hvilket er dejligt.. Dog er computer systemet lavet ud fra man er ælde når man bliver syg! Det er ikke regnet ud fra os unge ?.. Men jeg havde bare brug for at få af vide at mine chancer nu var gode!! Skal lige sige at et tilbagefald af kræften kan opstå i kroppens organer og ikke kun brystvævet eller lymfeknuderne. Lægen fortalte mig det meget sjældent ses i lymferne mere – så det er om at være opmærksom på sin krop og kontakte dem hvis man mærker noget forandret!!

Har fået mange flere informationer – men dette er de vigtigste ?

I er velkomne til at stille spørgsmål hvis der er noget i er i tvivl om..