Svar fra genetisk rådgivning

IMG_0833

Så er vi kommet ud fra genetisk rådgivning.. Jeg har ikke BRCA 1 og 2, men man mistænker jeg har et af de 4 nyfundne gener.. Det bliver der tjekket yderligere for nu.. Men risikoen for det er et af de gen er minimal.. Når det så er sagt – så er min risiko for brystkræft høj og for min familie – men det skal siges at det er udfra mit sted i stamtræet.. Så det er højrisiko for mig, min mor og mine brødres døtre, hvis de får sådan nogle..
Men jeg har besluttet at få fjernet mit højre bryst – og det nedsætter min risiko til at være mindre end risikoen for et rask menneske..
Angående æggestokkræft så har jeg ikke en forhøjet risiko for dette, medmindre der påvises en mutation i et af de 4 gener der har med æggestokkræft og brystkræft at gøre..
Jeg håber i forstod lidt af det.. Og i er meget velkomne til at stille spørgsmål..
Jeg er egentlig lettet, da jeg ikke er i yderligere risiko for æggestokkræft og da min risiko bliver så lav som den gør ved en operation af højre bryst..